U Srbiji registrovana prva domaćinstva kupci-proizvođači

Raduje nas da sa Vama možemo da podelimo vest da su u Republici Srbiji zvanično registrovana prva domaćinstva sa statusom kupac-proizvođač!

Zvanični registar domaćinstava kupaca-proizvođača možete da pronađete na ovome linku.

U članku Domaćinstva u Srbiji počela da proizvode struju iz sunca, prenosimo iskustva iz Zemuna za Balkan Green Energy News govori Miloš Lončar, jedan od prvih registrovanih prozjumera, kao i Ana Džokić, jedna od osnivača naše zadruge. Miloš je pohvalio vidljivi pomak u proceduri, ali je naglasio da još uvek građanin mora da preuzima inicijativu u procesu koji traje više meseci. 

Ana je istakla da još uvek nema pripremljene procedure za stambene zajednice, u koje spadaju svi stambeni objekti sa više od dva stana/brojila. Nadamo se da ćemo, uz zajedničku inicijativu, uskoro premostiti i ovaj problem, kao i da će, i dalje komplikovana procedura, biti pojednostavljena i pristupačna svim zainteresovanim stranama.

Da li ste rešili da se i vi upustite u proceduru za domaćinstvo prozjumera? Ako jeste, kakva su vaša iskustva? Biće nam drago da sa nama podelite vaše iskustvo! 

Pišite nam na solartehnika@elektropionir.rs